Republica Moldova, o viitoare țintă a Kremlinului. „Suntem un obiectiv uşor de cucerit”

Presa occcidentală a dat publicității o informație, potrivit căreia Republica Moldova va fi atacată de Rusia.

Scopul acestei acțiuni criminale este deschiderea unui nou front împotriva Ucrainei prin care trupele ruse ar putea ataca orașul-port Odesa dinspre vest.

Ocuparea Republicii Moldova de către ruși ar fi extreme de ușoară pentru armata rusă, ținând cont că în țara vecină există doar 3.250 de militari.

„Credem că la Kremlin a fost luată deja decizia de a ataca Republica Moldova.

Soarta Republicii Moldova este crucială. Dacă ruşii încep să obţină controlul, din punct de vedere militar suntem un obiectiv mai uşor (de cucerit – n.r.) şi ameninţarea la adresa Ucrainei va fi existenţială”, a declarat pentru cotidianul britanic The Time o sursă militară din cadrul serviciilor secrete ucrainene.

Tensiunile au sporit în Transnistria, regiune separatistă a Republicii Moldova, după o serie de explozii atribuite “teroriştilor”.

Analiştii occidentali cred că obiectivul Kremlinului este de a crea o legătură terestră dinspre Rusia de-a lungul întregii coaste a Ucrainei către Transnistria, tăind accesul Ucrainei la Marea Neagră.

Serviciile de informaţii ucrainene atrag atenţia asupra activităţii de la aerodromul principal din Tiraspol, “capitala” Transnistriei, ceea ce sugerează că ruşii s-ar pregăti pentru conflict, cu avioane de transport Iliuşin-76 şi, posibil, elicoptere care ar urma să ajungă aici.

Deja, 1.500 militari ruşi ar fi staţionaţi în Transnistria.

Rusia ar putea crea un “pretext” pentru a interveni în Republica Moldova care să se suprapună cu defilarea de 9 mai, când ruşii sărbătoresc Ziua Victoriei, care marchează înfrângerea naziştilor în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Un alt motiv pe care se bazează Kremlinul pentru a ataca Republica Moldova este posibilitatea de a genera revolte în Transnistria, unde, în prezent, există nemulțumiri privind creșterea prețurilor.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *