Rusia amenință NATO. „Materialele destinate armatei ucrainene trebuie distruse”

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu a avertizat, miercuri, la o conferinţă a oficialilor din armata rusă că, va considera transporturile de arme ale NATO în Ucraina ca “ţinte” ce trebuie distruse.

De asemenea, un submarin rusesc din Marea Neagră a tras rachete de croazieră asupra unor obiective din Ucraina.

„Statele Unite şi aliaţii lor din NATO continuă să pompeze arme în Ucraina”, a declarat Şoigu.
„Considerăm orice transport al Alianţei Nord-Atlantice sosind pe teritoriul ţării cu arme sau materiale destinate armatei ucrainene ca ţinte ce trebuie distruse”, a adăugat el, în contextul în care livrările de armament către Ucraina au crescut în ultimele săptămâni.

Totodată, Ministerul Apărării de la Moscova a anunţat că a dezactivat şase gări din Ucraina folosite pentru a livra forţelor ucrainene arme de fabricaţie occidentală în estul ţării prin bombardarea surselor lor de alimentare.

Atacurile terestre au dublate de cele ale unui submarin rusesc din Marea Neagră, care a tras două rachete de croazieră Kalibr asupra unor ţinte din Ucraina, a anunţat miercuri Ministerul Apărării de la Moscova.

Ministerul Apărării a publicat imagini video ale lansării rachetelor de croazieră din Marea Neagră, declarând că ele au lovit ţinte terestre nespecificate din Ucraina.

„Echipajul submarinului Flotei Mării Negre a lansat două rachete de croazieră Kalibr din Marea Neagră către ţinte la sol desemnate de pe teritoriul Ucrainei”, a precizat ministerul.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *