Jill Biden a sosit în România. Este a doua oară în țara noastră

Jill Biden, soția președintelui SUA, Joe Biden, a sosit, vineri, în România, la baza militară de la Mihail Kogălniceanu,în jurul orei 17.00.

Jill Biden a mai venit în România și în 2014, alături de actualul președinte al SUA, atunci când acesta era vicepreședinte. 

Prima Doamnă a Statelor Unite este însoţită în această călătorie de secretarul de stat adjunct pentru Afaceri europene şi eurasiatice Karen Donfried. Din delegaţia care o va însoţi pe Jill Biden în România vor face parte, de asemenea, fostul ambasador american la Bucureşti (2009 – 2012) Mark Gitenstein, în prezent ambasadorul SUA la Uniunea Europeană, şi soţia acestuia, Elizabeth Gitenstein.

„În drum spre România şi Slovacia pentru a petrece Ziua Mamei cu mame şi copii ucraineni care au fost forţaţi să îşi părăsească locuinţele din cauza războiului lui Putin. De asemenea, voi vizita trupele americane şi voi exprima recunoştinţă pentru eforturile de ajutorare a ţărilor vecine şi a lucrătorilor umanitari”, a scris Jill Biden, pe Twitter.

Soțiile președinților SUA și România, Jill Biden și Carmen Iohannis, vor avea sâmbătă o întâlnire privată, apoi vor vizita împreună o școală din București, unde vor avea o discuție cu profesori, refugiați ucraineni și cu reprezentanți ai autorităților române din domeniul educației.

De asemenea, la București, Joll Biden va avea întâlniri cu membri ai guvernului român, precum și cu lucrători din domeniul ajutorului umanitar.

După vizita oficială din România, Prima Doamnă Jill Biden va călători și în Slovacia într-o misiune de susținere a familiilor ucrainene strămutate, forțate să fugă în urma invaziei Rusiei.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *