Refugiați ucraineni prinși la furat în București. Cum dădeau spargeri în apartamente

Trei refugiați ucraineni au fost prinși în flagrant, luni, de polițiștii bucureșteni ai Secției 12, în timp ce spărgeau un apartament.

Cei care au cerut ajutorul Poliției au fost locatarii unui bloc din Sectorul 3  care au sunat la numărul de urgență 112 și au anunțat că mai multe persoane încearcă să spargă o locuință.

Ajunși la fața locului, polițiștii au prins în flagrant trei bărbați care încercau să rupă butucul yalei și erau dotați cu tot ce trebuie. Ucrainenii aveau la ei, într-o geantă, mai multe unelte folosite de spărgători pentru forțarea ușilor. Polițiștii i-au încătușat și i-au dus la poliție pentru a fi audiați cu ajutorul unui traducător autorizat. După ce au prezentați instanței Judecătoriei Sectorului 3, magistrații au decis arestarea preventivă.

Autoritățile române nu au o evidență a persoanelor care au ajuns pe teritoriul țării noastre după izbucnirea conflictului în Ucraina. S-a luat în calcul inclusiv faptul că unii dintre infractorii care erau căutați în țara de origine ar fi putut să intre în România odată cu valul de refugiați.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *