Gest uimitor și creștinesc: Familia unui tânăr mort într-un accident rutier face apel ca banii de coroane să fie donați pentru o tabără de copii nevoiași

În România, la înmormântări, oamenii simt și doresc să-și exprime iubirea și durerea față de persoana trecută în veșnicie, în moduri tradiționale, folosind flori și coroane. Dar modernitatea a adus florile și mai ales coroanele de plastic, care au devenit un coșmar pentru mediul înconjurător și pentru administratorii de cimitire. Iată că în Suceava o familie creștină cere să nu fie cumpărate coroane pentru fiul lor, ci dragostea și aprecierea să fie exprimate în feluri utile, nesuperficiale.

Mama unui tânăr de 23 ani, din Suceava, decedat în urma unui accident de mașină, face un apel către prietenii acestuia și rude să nu vină cu flori și coroane la înmormântare, informează Monitorul de Suceava.

„Deși florile sunt oferite de obicei ca semn de dragoste și apreciere, știm că pe Natty Drăgoi l-ar fi bucurat altceva… În inima lui ardea dorința de a organiza în această vară o tabără pentru copiii din zonele defavorizate, prin care aceștia să se simtă iubiți și să Îl cunoască pe Dumnezeu.

Pe cei care ați fi dorit să îl omagiați aducându-i o coroană, vă rugăm să donați banii în sprijinul copiilor”, a transmis mama tânărului

Tânărul era student la Oradea, iar la sfârșit de săptămână venise acasă, la Suceava, împreună cu prietena sa, care a fost și ea rănită grav în accidentul rutier. Natty era liderul de închinare de la Biserica Lumina din Oradea.

Întâmplarea tragică s-a produs pe DN 17, care leagă Suceava de Transilvania, la Reteag (județul Bistrița-Năsăud), la ora 3.40, dimineața.

Autoturismul condus de tânărul de 23 de ani a părăsit partea carosabilă şi s-a izbit violent de un podeţ, răsturnându-se, cel mai probabil din cauza oboselii la volan.

Contul în care cunoscuții sunt invitați să facă donații este:

RO15RNCB0234053306890001. Beneficiar: Mihaela Drăgoi

Ileana Kiss

Foto: Sandy Millar via Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *