Demisii în masă la „Spitalul morții” din Ploiești. „Aceleași jocuri dintotdeauna, pe banii și sănătatea românilor”

Spitalul Județean Ploiești are, de foarte mulți ani încoace, o faimă extrem de jenanță.

Din păcate, în loc să se spună despre acest spital, care este cel mai mare din județ, că este unul de încredere, populația amintește cu amărăciune că această unitate spitalicească are faima de „spitalul morții” sau „spitalul groazei”.

Și, parcă nu ar fi fost îndeajuns, o secție importantă a spitalului a rămas fără medici.

Deputatul USR Andrei Lupu a reacționat, vineri, printr-un mesaj pe Facebook, după ce Spitalul Județean Ploiești a rămas fără cardiologi: ”Nicio reacție dinspre Ministerul Sănătății (…) Rafila nu a adus nicio îmbunătățire sistemului de sănătate, doar scuze să nu facă spitale prin PNRR”, a transmis parlamentarul.

„Spitalul Judeţean din Ploieşti a rămas fără 4 medici cardiologi. Deodată. Drept consecință, sunt zile fără gardă la cardiologie. Vorbim de unul dintre cele mai mari spitale din țară. La aproape 24 de ore de la apariția știrii, nu vedem nicio reacție dinspre Ministerul Sănătății. Nimic. Tăcere deplină.

Probabil domnul Rafila pune la punct o nouă campanie de informare, la fel de eficientă ca cea privind distribuţia pastilelor de iod. După mai bine de șase luni în fruntea Ministerului Sănătății, domnul Rafila de la PSD nu a adus nicio îmbunătățire sistemului de sănătate, nu a inițiat niciun proiect de investiții, ci doar a inventat scuze pentru a refuza să construiască spitale prin PNRR sau a lansat manipulări în spațiul public. La 6 ani de la Colectiv, încă nu avem niciun spital nou construit și încă vedem unități medicale importante care rămân fără medici. PSD are din nou în coordonare Ministerul Sănătății, atât de important, și nu face nimic, deși are bani la dispoziție prin PNRR.

Trebuie doar să vrea și să muncească. În schimb, face aceleași jocuri dintotdeauna, pe banii și sănătatea românilor”, a scris Andrei Lupu, vineri, pe Facebook.

De fapt, în doar ultima lună de zile, patru medici cardiologi au plecat, prin demisie.

 Medicii respectivi au preferat să lucreze în București sau să-și deschidă cabinete particulare.

Niciun cuvânt despre cum s-a ajuns la această situație greu de acceptat la cel mai mare spital din județ.

Ce spune Bogdan Nica, managerul Spitalului Județean de urgență din Ploiești, te lasă fără cuvinte: „Din păcate, am ajuns în această situație din cauza crizei de medici. Avem nevoie nu doar de cardiologi, ci și de radiologi.

Vom scoate la concurs mai multe posturi de medici, sper să vină să lucreze la noi”, susține Bogdan Nica.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *