Ex-președintele Igor Dodon a fost „călcat” de procurorii anticorupție. „Confirmăm efectuarea perchezițiilor”

Mariana Cherpec, purtătoarea de cuvânt de la Serviciul de Informații și Securitate, CNA, Republica Moldova, a anunțat că,  în dimineața de 24 mai procurorii anticorupție, au descins cu percheziții la domiciliul ex-președintelui R. Moldova, Igor Dodon.

„Perchezițiile se efectuează inclusiv la alte locații, imobile deținute prin persoane interpuse, în cadrul dosarului penal pornit în temeiul bănuielii rezonabile de comitere a infracțiunii prevăzute de art.324 (coruperea pasiva) art.181/2( acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală), art.337( trădare de patrie) și art.330/2 (îmbogățire ilicită)”, informează Mariana Cherpec.

„Confirmăm efectuarea perchezițiilor (…) la domiciliul ex-președintelui RM, Dodon Igor”, a transmis Parchetul General.

De precizat că săptămâna trecută procurorul general interimar, Dumitru Robu, a semnat ordonanța privind repornirea urmăririi penale în dosarul „kuliok”, după ce în mai 2020, Procuratura Generală condusă pe atunci de Alexandr Stoianoglo a dispus neînceperea urmăririi penale, menționând că nu cunoaște cât de veridice sunt imaginile, în ce circumstanțe au fost făcute, dar și alte detalii inerente unor astfel de înregistrări.

Amintim că, în 2020, deputatul Iurie Reniță a publicat o înregistrare video în care apare fostul lider PD, Vlad Plahotniuc, și fostul președinte al Republicii Moldova Igor Dodon, precum și fostul democrat Serghei Iaralov. În materialul video, Vlad Plahotniuc îi oferă lui Igor Dodon o pungă neagră, în care s-ar afla, potrivit unor interpretări, sume mari de bani.

Anterior, socialistul Igor Dodon a negat acuzațiile și a calificat apariția imaginilor video drept o provocare. Acesta a declarat, de asemenea, că o parte al dialogului dintre el și Vlad Plahotniuc ar fi fost trucat,  iar secvența video a fost scoasă în public prin intermediul unor „conserve oligarhice”.

„Procuratura Generală nu a inițiat un dosar penal în cazul „kuliokului” ce l-a propus Vlad Plahotniu lui Igor Dodon, pentru că acest video a fost făcut ilegal”, a explicat, la rândul său, șeful PG de atunci, Alexandr Stoianoglo.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *