Kremlinul este „alarmat” după ce ex-președintele Igor Dodon a fost reținut. Care sunt capetele de acuzare împotriva prietenului lui Vladimir Putin

Purtătorul de cuvânt al Federației ruse, Dmitri Peskov, a transmis, marți, după declanșarea acțiunii procurorilor anti-corupție de percheziționare a proprietăților ex-președintelui moldovean Igor Dodon, că Kremlinul se declară „alarmat” de „persecutarea” prietenului lui Vladimir Putin.

Despre Igor Dodon, Dmitri Peskov spune că este susținător al „dezvoltării unor relații prietenoase, reciproc avantajoase cu Federația Rusă”.

„În primul rând, vorbim despre o chestiune internă a Republicii Moldova. Desigur  că suntem alarmați de faptul că astfel de practici și persecuții sunt  folosite din nou împotriva celor care sunt susținători ai dezvoltării  unor relații prietenoase, reciproc avantajoase cu Federația Rusă”, a  precizat Peskov.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al președintelui Rusiei, Vladimir Putin, a mai  declarat că speră și ar vrea să fie sigur că toate drepturile legale ale  lui Igor Dodon vor fi respectate.

Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, actual președinte de onoare al PSRM, a fost reținut pentru 72 de ore, a confirmat procurorul general interimar, Dumitru Robu.

Ofițerii Serviciului de Informații și Securitate din Republica Moldova, împreună cu procurorii anticorupție, au descins cu percheziții la domiciliul fostului președinte Igor Dodon, transmite Deschide.MD.

Totodată, a fost reținut și cumnatul socialistului, Petru Merineanu, care ar fi fost surprins că ar fi încercat să distrugă mai multe probe.

Procurorii anticorupție, în comun cu ofițerii SIS și CNA fac percheziții la domiciliul fostului președinte al Republicii Moldova și președintele de onoare al PSRM, Igor Dodon.

Sunt percheziționate și alte imobile deținute prin intermediul unor persoane interpuse, dar și la casa părintească din Sadova. Dodon este acuzat de șase infracțiuni, printre care trădare de țară, corupție și îmbogățire ilicită.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *