Bombardamente intense la Harkov, Ucraina. Nouă persoane, între care un bebeluş de cinci luni, au murit

Tirurile forțelor armate ruse au fost îndraptate, din nou, înspre orașul ucrainean Harkov.

Oleg Sinegubov, şeful administraţiei militare regionale din Harkov a anunțat că, în timpul bombardamentelor de joi  au fost omorâte nouă persoane civile, printre care și un bebeluș de cinci luni.

„O familie care pur şi simplu mergea pe stradă – un bărbat îşi ducea bebeluşul de cinci luni şi a murit în timp ce îl ţinea în braţe. Mama bebeluşului este grav rănită şi este în spital acum”, a spus Sinegubov.

El a descris şi artileria folosită şi a afirmat că ţintirea zonelor rezidenţiale din al doilea oraş ca marime din Ucraina ar putea avea ca scop doar “terorizarea” localnicilor.

„Duşmanul a bombardat cu MLRS (sistem lansator de rachete multiple – n.r.) Smerch şi Uragan şi cu artilerie, modificare care este stabilită de experţii noştri militari. Conform datelor disponibile, bombardamentele au venit din nordul regiunii, unde trupele noastre îşi menţin poziţiile şi împing încet duşmanul spre graniţă. Aceasta este o zonă exclusiv rezidenţială, deci scopul acestui bombardament poate fi doar terorizarea localnicilor”, a spus el.

Oficialul a adăugat că districtele Shevchenkivskyi şi Kyivskyi au fost cele “bombardate intens”. El a spus că, pe lângă cei ucişi, 19 persoane au fost rănite, între care un copil de nouă ani.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *