Spitalele din Crimeea refuză pacienții civili ucraineni. „Vom pierde sute de mii de oameni”

Pacienții civili ucraineni nu mai pot apela la serviciile de asistență medical de la spitalele din Crimeea, au anunțat forțele armate ucrainene.

Potrivit sursei citate, autoritățile ruse din Crimeea au dat acest ordin pentru a elibera paturi pentru soldații ruși.

Într-o declarație pe pagina sa de Facebook, forțele armate ucrainene au afirmat că se colectează, de asemenea, “intensiv” sânge de la donatori.

Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski a exclus ideea de a folosi forța pentru a recâștiga toate teritoriile pe care Ucraina le-a pierdut în favoarea Rusiei din 2014, care includ peninsula sudică Crimeea, anexată de Moscova în acel an.

„Nu cred că putem să ne redăm tot teritoriul prin mijloace militare. Dacă decidem să mergem pe această cale, vom pierde sute de mii de oameni”, a spus el.

Până astăzi, forțele ruse au pierdut în Ucraina circa 30.000 de militari, 207 avioane, 1.330 de tancuri, 174 de elicoptere, 3.258 de vehicule blindate, 13 nave, 628 de unități de artilerie, 503 drone, 203 lansatoare de rachete, 93 de sisteme de apărare anti-aeriană, 2.226 de vehicule și cisterne de carburant, 48 de echipamente speciale și 116 rachete.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *