Încă un jurnalist ucis în Ucraina. A fost împușcat mortal

Încercând să-și facă meseria și să transmită lumii știri și date despre evenimentele sângeroase din Ucraina, încă un jurnalist a fost victima invadatorilor ruși.

Deocamdată, Institutul de Informare de Masă (IMI) din Ucraina spune că, până în prezent au murit 29 de jurnaliști, dintre care 7, adică, trei ucraineni și patru străini în timp ce, filmau, culegeau date sau transmiteau live.

De asemenea, 9 jurnalişti au fost răniţi, 15 dați dispăruți, dar și 9 cazuri de răpire de către ruşi.

Guvernatorul Serhii Haidai a confirmat că, cel mai recent caz de ucidere a unui jurnalist este în regiunea Lugansk, unde un reporter francez a fost ucis în timpul unei tentative de evacuare din această regiune.

„Astăzi, vehiculul nostru blindat de evacuare urma să ia 10 persoane din zonă, dar a fost prins sub focul inamicului. Șrapnelul de la obuze a străpuns blindajul mașinii, un jurnalist francez acreditat care scria un material despre evacuare a suferit o rană fatală la gât, iar un polițist de patrulă a fost salvat de o cască”, a spus Gaidai.

Pe Twitter, președintele francez Emmanuel Macron a dat numele jurnalistului şi a adăugat: Jurnalistul Frédéric Leclerc-Imhoff era în Ucraina pentru a arăta realitatea războiului. Într-un vehicul umanitar, alături de civili forțați să fugă pentru a scăpa de bombele rusești, a fost împușcat mortal.”

Leclerc-Imhoff avea 32 de ani și lucra pentru postul de știri BFMTV de 6 ani.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *