Situație tensionată pe litoral. Sute de refugiați ucraineni refuză să plece din hotelurile de la mare

Au mai rămas foarte puține zile până la deschiderea sezonului estival pe litoralul Mării Negre.

Bulgarii au oferit ajutor umanitar, adică, masă și casă, pentru aproximativ 90.000 de persoane din Ucraina care s-au refugiat din calea invaziei ruse în această țară.

Numai că, guvernul bulgar a întâmpinat o situație pe care trebuie s-o rezolve de urgență.

Potrivit guvernului de la Sofia refugiaţii de război din Ucraina urmează să fie mutaţi din hotelurile de pe litoralul bulgăresc al Mării Negre în centre de primire înainte de începutul sezonului estival.

„Bulgaria nu îşi mai permite să întreţină cetăţeni ucraineni în hotelurile de pe plajă”, a explicat viceprim-ministrul Kalina Konstantinova într-un mesaj video luni noapte.

Relocarea urmează să înceapă în următoarele zile.
Mulţi refugiaţi au refuzat până acum să se mute din hoteluri în case de vacanţă administrate de stat în interiorul tarii. Mulţi se tem că ar putea să nu existe servicii de îngrijire medicală sau magazine în staţiuni de vacanţă.
Potrivit presei bulgare, 500 de refugiaţi au folosit această posibilitate.

Bulgaria este în principal o ţară de tranzit pentru refugiaţii de război din Ucraina, care în primul rând se duc în Europa Centrală.

De la începutul războiului la sfârşitul lunii februarie, din cele aproximativ 300.000 de persoane care au intrat în ţară, 90.365 de refugiaţi au rămas în Bulgaria. Ei sunt cazaţi în hoteluri, dar şi în particular la prieteni, rude şi voluntari.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *