Vacanțe dincolo de granițele României. Trenuri directe de la București Nord la Istanbul, Varna și Sofia

CFR Călători pune la dispoziția celor care vor să plece în vacanță, în Bulgaria sau Turcia, trenuri care fac legătura cu cele mai vizitate destinații turistice.

Astfel, timp de patru luni de zile, în perioada 3 iunie – 3 octombrie 2022 vor circula trenuri directe de la București către Halkali/Istanbul, Sofia, Varna și retur.

Trenul către Halkali/Istanbul va avea în compunere un vagon cușetă, iar trenul către Varna sau Sofia va avea în compunere două vagoane clasă.

O călătorie de la Bucureşti Nord la Halkali/Istanbul (sau retur) costă 53,2 euro la vagon cușetă cu 4 locuri.

Un bilet pentru o călătorie, Bucureşti Nord – Varna costă 22 euro, iar Varna – București Nord costă 28,2 euro la vagon clasa a 2-a.

Un bilet pentru o călătorie de la Bucureşti la Sofia (sau retur) costă 29,8 euro la clasa a 2-a.

Drumul București – Videle –Giurgiu este mai lent, deoarece în vămi se stă total peste trei ore. Nici în Bulgaria vitezele nu sunt grozave, plus că trenul oprește în 29 de gări. La Gorna Oriahovița (nod feroviar), lângă Veliko Târnovo, este o staționare de o oră.

Călătoria până la gara Halkali durează 18 ore și jumătate, din cauza vitezelor mici și a staționărilor numeroase, mai ales la granițe.

Trenul spre Turcia pleacă la 10.55 din Gara de Nord și ajunge la 5.34 dimineața în gara Halkali, situată la 27 km de cea mai cunoscută gară a capitalei turce: Sirkeci. Sunt 809 km cu trenul și viteza medie ajunge să fie sub 45 km/h.

Vagoanul către Istanbul va circula până la 3 octombrie. La întors, trenul pleacă din Halkali la ora 21.40 și face 19 ore și 25 minute până la București (sosire la 17.05).

Drumul până la Varna durează nouă ore, la fel de lung este și până la Sofia.

La Varna trenul ajunge la ora 20.00. La întors pleacă din Varna la 7.35 și ajunge în București la 17.05.

De la București la Sofia sunt 509 km, iar de la București la Varna, 357 km.

Biletele sunt vândute la casele de bilete din staţiile şi agenţiile CFR Călători deschise traficului internaţional.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *