Kathleen Ann Kavalec, noul ambasador al SUA în România. Anunțul făcut de Joe Biden de la Casa Albă

Președintele SUA, Joe Biden, a anunțat, vineri, de la Casa Albă, că pentru funcția de ambasador al acestei țări la București este nominalizată Kathleen Ann Kavalec.

Kathleen Ann Kavalec a lucrat ca ofițer pentru afaceri culturale la Ambasada SUA din București, a fost consilier politic la Ambasada SUA din Kiev și de două ori ofițer pe probleme politice la Ambasada SUA din Moscova. Vorbește română, rusă, spaniolă, portugheză și franceză.

Kathleen Ann Kavalec, diplomat de carieră a Înaltului Serviciu de Afaceri Externe cu rang de ministru-consilier, ocupă în prezent funcția de șef de misiune la Misiunea Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) în Bosnia și Herțegovina, în detașare de la Departamentul de Stat din 2019.

Anterior, a ocupat funcția de Secretar adjunct în Biroul pentru Afaceri Europene și Eurasiatice al Departamentului de Stat.

Kavalec a fost director al Biroului pentru Afaceri cu Rusia și adjunct al șefului de misiune al SUA la UNESCO, Paris.

Din poziția de coordonator adjunct pentru asistență al Biroului european și de director pentru prevenirea conflictelor în cadrul Biroului coordonatorului pentru reconstrucţie şi stabilizare, Kavalec a supravegheat programe majore americane pentru oferirea de asistență externă.

Kavalec a mai lucrat ca ofițer pentru afaceri culturale la Ambasada SUA din București și a fost consilier politic la Ambasada SUA din Kiev. A fost de două ori ofițer pe probleme politice la Ambasada SUA din Moscova.

Originară din California, este licențiată în Științe politice şi are un Master în servicii externe la Universitatea Georgetown din Washington.

Kathleen Ann Kavalec vorbește română, spaniolă, portugheză, franceză și rusă.

Este căsătorită și are 3 copii.

Ultimul ambasador al SUA în România, Adrian Zuckerman, și-a încheiat serviciul în luna ianuarie a anului trecut. Ambasada SUA din România era condusă de Charge d’Affaires ad-interim David Muniz.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *