Scandal uriaș la CSM București. Nicușor Dan trimite Corpul de control. Reacția Gabrielei Szabo

Managerul sportiv al clubului CSM Bucuresti, fosta campioana mondiala la atletism, Gabriela Szabo (C) prticipa la conferinta “Solutii pentru o Romanie sanatoasa si sportiva. Un teren de sport la fiecare supermarket, o sală de sport la fiecare mall”, marti 19 inie 2018, la Camera de Comert si Industrie a Romaniei, marti 19 iunie 2018, in Bucuresti. MARIAN ILIE / MEDIAFAX FOTO

Scandalul a izbucnit, după ce primarul general al Capitalei, Nicușor Dan a anunțat că o schimbă pe Gabriela Szabo de la conducerea Clubului Sportiv Municipal Bucureşti.

Edilul Capitalei își motivează deciziile luate, ca urmare a rezultatelor slabe a CSM București.

De asemenea, Nicușor Dan a mai anunțat că va trimite Corpul de control pentru a verifica activitatea CSM Bucureşti. Gabriela Szabo va fi detaşată la conducerea Clubului Dalles, a adăugat edilul general. Szabo susține că Nicușor Dan nu a avut o bază documentară.

„Am observat în spațiul public, respectiv pe rețeaua de socializare FB, anunțul domnului Primar Nicușor Dan în ce privește schimbarea conducerii CSM, inclusiv prin ‘detasarea’ mea. Fără a exista o bază documentară, decizia apare ca motivată de aspecte aflate personal de domnul Primar ‘din interior’ (al clubului). Aceiași angajați pe ale căror spuse este întemeiată decizia anunțată au pierdut în instanță dosare inițiate ca urmare a defăimării mele sau a activității mele.

Nu sunt o persoană conflictuală, de aceea voi urmări desfășurarea acestei proceduri, bineînțeles așteptându-mă să fie una transparentă, în egală măsură analizând legalitatea acesteia.

Fac această precizare întrucât, în calitate de Membru al Consiliului de Administrație al CSM, nu am participat la întâlnirile domnului Primar cu membrii Consiliului”, a spus Gabriela Szabo.

Ce a spus primarul Nicușor Dan

„Am luat decizia de a schimba conducerea Clubului Sportiv Municipal Bucureşti. Directorul general al CSM, Gabriela Szabo, va fi detaşată la conducerea Centrului Dalles, iar în locul ei va fi numit interimar unul dintre directorii adjuncţi. Înainte de a lua această decizie, am discutat cu membrii Consiliului de Administraţie al CSM Bucureşti, iar concluzia a fost clară – schimbarea e necesară. Actuala conducere a ratat obiective competiţionale, a determinat plecarea unor oameni valoroşi şi a avut un management defectuos (decizii pripite şi fără consultare, dar şi tergiversarea luării altor decizii, incapacitatea de a armoniza relaţiile interne, abordări conflictuale în interacţiunile cu şefii secţiilor sportive)”, a scris Nicuşor Dan, vineri pe Facebook.

Acesta a mai spus că, „în urma semnalelor primite din interior, voi trimite Corpul de Control pentru a verifica activitatea CSM Bucureşti”.

„Precizez că am toată preţuirea pentru performanţele sportive ale Gabrielei Szabo, dar decizia pe care am luat-o priveşte activitatea ei în fruntea CSM Bucureşti”, a mai precizat Dan.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *