Rusia este din ce în ce mai izolată. Decret semnat de premierul Mihail Mişustin

Rusia şi-a oficializat, vineri, retragerea din Organizaţia Mondială a Turismului (UNWTO), de la care a fost suspendată în aprilie, în urma indignării globale din cauza ofensivei sale militare împotriva Ucrainei.

Organizația Mondială a Turismului este un organism semnificativ la nivel global, cu atribuții de colectare și de colaționare de informații statistice privind turismul internațional. Această organizație reprezintă organismele turstice din sectorul public, din cele mai multe țări din lume și publică topuri cu privire la gradul de creștere a turismului la nivel global, regional sau național.

Guvernul ”acceptă propunerea Ministerului rus al Afacerilor Externe (…) privind retragerea Federaţiei Ruse din Organizaţia Mondială a Turismului”, indică un decret semnat de premierul Mihail Mişustin.

UNWTO, o agenţie a Naţiunilor Unite responsabilă de promovarea turismului, cu sediul la Madrid din 1976, a anunţat suspendarea Rusiei pe 27 aprilie din cauza intervenţiei sale în Ucraina, pe care o considera contrară ”valorilor” sale.

Din cauza conflictului din Ucraina, Rusia este din ce în ce mai izolată pe scena diplomatică.

De exemplu, a fost exclusă din Consiliul pentru Drepturile Omului al Naţiunilor Unite.

Ţările occidentale au impus, de asemenea, sancţiuni economice grele Moscovei.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *