Bogații Rusiei întorc spatele regimului lui Putin. Care sunt țările care-i așteaptă cu brațele deschise

Războiul din Ucraina și măsurile luate de Occident împotriva Rusiei, sunt cauzele principale pentru care se estimează ca aproximativ 15.000 de cetățeni bogați ruși, să întoarcă spatele regimului lui Vladmir Putin.

Aproximativ 15% dintre rușii cu active pregătite în valoare de peste 1 milion de dolari (820.000 de lire sterline) ar urma să emigreze în alte țări până la sfârșitul anului 2022, potrivit proiectelor bazate pe datele privind migrația realizate de Henley & Partners, o firmă cu sediul la Londra care acționează ca intermediar între super-bogați și țările care le vând cetățenia.

„Rusia [are] o hemoragie de milionari”, a declarat Andrew Amoils, șeful departamentului de cercetare al New World Wealth, care a compilat datele pentru Henley.

„Persoanele înstărite au emigrat din Rusia într-un număr în creștere constantă în fiecare an în ultimul deceniu, un semn de avertizare timpurie cu privire la problemele actuale cu care se confruntă țara. Din punct de vedere istoric, prăbușirile majore ale unei țări au fost de obicei precedate de o accelerare a emigrării persoanelor bogate, care sunt adesea primele care pleacă, deoarece dispun de mijloacele necesare pentru a face acest lucru.”

Se preconizează că Ucraina va suferi cea mai mare pierdere de persoane cu avere netă mare (HNWI) ca proporție din populația sa, 2.800 de milionari (sau 42% din toți HNWI din Ucraina) urmând să părăsească țara până la sfârșitul anului.

În mod tradițional, cei mai bogați din lume s-au mutat în SUA și Marea Britanie, dar Henley a declarat că se așteaptă ca Emiratele Arabe Unite să le depășească ca destinație numărul unu pentru emigranții milionari.

 „Marea Britanie și-a pierdut coroana de centru de bogăție, iar SUA se estompează rapid ca magnet pentru bogații lumii, fiind de așteptat ca Emiratele Arabe Unite să le depășească prin atragerea celor mai mari fluxuri nete de milionari la nivel global în 2022”, a declarat Henley în raportul său, care se bazează pe „urmărirea sistematică a tendințelor de migrare a averilor private internaționale”.

Se așteaptă ca aproximativ 4.000 de HNWI să se fi mutat în EAU până la sfârșitul anului, devansând Australia, care se așteaptă să atragă aproximativ 3.500, Singapore (2.800) și Israel (2.500).

De asemenea, un număr mare de milionari se preconizează că se vor muta în „cele trei Ms”: Malta, Mauritius și Monaco.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *