Anchetă la o școală din județul Dolj, după Evaluarea Națională. Se lasă cu sancţionarea cadrelor didactice

Proba scrisă la Limba română în cadrul Evaluării Naţionale, la Şcoala Gimnazială din comuna Predeşti, județul Dolj, a fost adevărată bătaie de joc la adresa elevilor.

Ceea ce s-a întâmplat la această unitate școlară este încă o dovadă că, totul este tratat superficial, de mântuială.

După ce elevii și-au ocupat locurile în sălile de examinare, surpriza cea mare a fost când s-au primit subiectele. Acestea, în loc să fie pentru elevii vorbitori de limba română, au fost pentru şcolile care studiază în limba maghiară.

Drept urmare, elevii au fost chemaţi după-amiază să reia proba cu subiecte de rezervă, desigur, în limba română.

În aceste condiții, Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj a demarat o anchetă la Şcoala Gimnazială din comuna Predeşti.

Potrivit inspectorului general Daniel Ion, se va propune încetarea contractului de management pentru directorul şcolii, precum şi sancţionarea cadrelor didactice care au făcut parte din comisia de examen şi nu au observat eroarea.

„La Predeşti a fost făcută deja o anchetă şi se va propune încetarea contractului de management pentru directorul şcolii care ocupă funcţia prin detaşare în interesul învăţământului şi vor fi sancţionate cadrele didactice care au făcut parte din comisia de examen şi care nu au observat că au fost distribuite subiecte de limba română specifice şcolilor cu predare în limba maternă maghiară. Avem toleranţă zero pentru astfel de situaţii”, a declarat presei Daniel Ion.

Elevii de la Predeşti au reluat proba la limba română cu subiecte de rezervă, în a doua parte a zilei.

Luni s-a desfăşurat prima probă scrisă din cadrul examenului de Evaluare Naţională a absolvenţilor de clasa a VIII-a (Limba şi literatura română) – sesiunea 2022, iar la nivelul judeţului Dolj au fost prezenţi 4.097 candidaţi. Din cei 4.362 înscrişi, nu s-au prezentat la examen 265 de candidaţi.
Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *