Atacuri disperate ale rușilor în Severodoneţk. „Costul uman” al bătăliei este „ înspăimântător”

Forțele pentru Operații Speciale ale Armatei Ucrainei au declarat că în urma bombardamentelor a fost distrus 3 din cele 4 lansatoare de rachete Grad ale forţelor ruse de ocupaţie, iar un alt lansator BM-21 Grad a fost serios avariat.

“Inamicul le-a folosit (n.a. lansatoarele de rachete Grad) pentru a bombarda Sievierodonetsk, alte așezări și poziții ale Forțelor de Apărare ale Ucrainei”, a adăugat Comandamentul SSO.

Forțele pentru Operații Speciale (SSO) ale Armatei Ucrainei au publicat imagini cu momentul în care artileria ucraineană distruge mai multe lansatoarele de rachete rusești BM-21 Grad, aflate în regiunea Luhansk.

„După ce au stabilit coordonatele exacte ale vehiculelor inamice cu ajutorul unui UAV, soldații noștri au transmis aceste date artileriștilor din Garda Națională a Ucrainei – soldații care utilizează obuzierele M777″, a precizat ieri Comandamentul SSO al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Analiștii militari au descris lupta pentru oraşul Sievierodonetsk ca fiind o cursă contra cronometru pentru Kremlin. 

“Costul uman” al bătăliei de la Severodoneţk, un oraş strategic din estul Ucrainei, este “înspăimântător”, a declarat luni preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, în contextul în care ruşii şi-au întărit controlul acolo în ultimele zile fără a reuşi, totuşi, să cucerească în întregime această localitate.

“Bătălia pentru Donbas va rămâne cu siguranţă în istoria militară drept una dintre cele mai violente bătălii din Europa”, a subliniat Zelenski.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *