Iohannis și Macron s-au întâlnit la Baza „Mihail Kogălniceanu”. „Implicarea forţelor noastre este fundamentală”

Preşedintele Franței Emmanuel Macron a scris pe Twitter că războiul este o realitate în Ucraina, este la porţile României şi ameninţă întregul nostru continent, iar pentru a preveni orice tentativă de destabilizare şi de agresiune împotriva Europei, implicarea militarilor francezi este fundamentală.

”Războiul este o realitate în Ucraina. Este la porţile României şi ameninţă întregul nostru continent. La frontierele Uniunii noastre europene, pentru a preveni orice tentativă de destabilizare şi de agresiune împotriva Europei, implicarea forţelor noastre este fundamentală”, a scris Macron pe Twitter.

El a distribuit şi o postare referitoare la desfăşurarea trupelor franceze pe Flancul estic al NATO.

Emmanuel Macron a sosit marţi la Baza Mihail Kogălniceanu, unde s-a întâlnit cu militarii francezi. Miercuri dimineața, preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a fost primit oficial, la Baza “Mihail Kogălniceanu”, de către şeful statului român, Klaus Iohannis.

Din delegaţia României prezentă la baza militară au făcut parte premierul Nicolae Ciucă şi ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.

Cei doi preşedinţi au avut, timp de jumătate de oră, convorbiri oficiale și s-au întâlnit cu militarii dislocaţi în Baza “Mihail Kogălniceanu”.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *