Parlamentul României şi cel al Republicii Moldova, ședință comună la Chișinău. Mesaj puternic de susținere reciprocă a celor două state

Parlamentele român și moldovean organizează o ședință comună la Chișinău pe 18 iunie, urmând să adopte o declarație în sprijinul integrării europene a Republicii Moldova, la o zi după ce Comisia Europeană a recomandat pentru Moldova statutul de țară candidată.


Legislativul de la Bucureşti este reprezentat de preşedintele Senatului, Florin Cîţu, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, şi de senatori şi deputaţi.

Delegația deputaților români e condusă de președintele camerei, Marcel Ciolacu.

La finalul şedinţei, va fi adoptată o Declaraţie comună a celor două parlamente, conform unui comunicat al Senatului.

Preşedinţii Parlamentelor României şi Republicii Moldova, Florin Cîţu şi Marcel Ciolacu, respectiv Igor Grosu, vor susţine o conferinţă de presă după adoptarea declaraţiei comune.

Ședința comună de la Chișinău va avea loc în prezența președintei Maia Sandu.

Pe listă se află și George Simion, liderul partidului extremist AUR, deși el are interdicție de intrare în Republica Moldova până în 2023. Anul trecut, el a încercat să forțeze intrarea în Moldova pentru a participa la un eveniment public, dar polițiștii de frontieră i-au interzis accesul. George Simion a fost declarat persoană indezirabilă pe teritoriul Republicii Moldova din cauza activităților considerate anti-statale. Ultima interdicție i-a fost aplicată în 2018, pentru o perioadă de cinci ani, până în 2023.

Ședința comună „este un mesaj puternic de susținere a eforturilor noastre de integrare europeană, dar și un mesaj despre ce putem face împreună pentru a spori cooperarea în domenii precum infrastructura, energia, investițiile, sănătatea, educația sau cultură”, a spus în comunicat spicherul moldovean, Igor Grosu.

În cadrul vizitei delegaţiei Parlamentului României în Republica Moldova este prevăzută şi o ceremonie de depunere de coroane de flori de către preşedintele Senatului şi preşedintele Camerei Deputaţilor la monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *