Cavalerul râsului a murit la vârsta de 90 de ani. Marele actor Alexandru Lulescu va fi înmormântat luni, la cimitirul Bellu

Actorul Alexandru Lulescu a decedat după ce a suferit un atac cerebral, anunță Teatrul Constantin Tănase. 

Cei care doresc să îi aducă un ultim omagiu actorului Alexandru Lulescu o pot face duminică, începând cu ora 10,00, în foaierul Sălii Savoy a Teatrului de Revistă “Constantin Tănase”.

Înmormântarea actorului va avea loc luni, la ora 14,00, la Cimitirul Bellu, informează Teatrul de Revistă.
„Maestrul Alexandru Lulescu a fost omagiat pe scena Teatrului “Constantin Tănase”, anul trecut, în prima ediţie a Galelor Savoy. Avea să fie ultima sa apariţie pe scena pe care a slujit-o aproape 60 de ani. Anul acesta, pe 1 iunie, a împlinit 90 de ani, fiind considerat cel mai longeviv actor al Teatrului de Revistă”, precizează instituţia teatrală pe pagina sa de Facebook.

Absolvent al Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică, Alexandru Lulescu a debutat pe pe scena Teatrul de Revistă „Constantin Tănase”, care pe atunci se numea Ansamblul de Estradă.

Alexandru Lulescu a fost omagiat pe scena Teatrului “Constantin Tănase”, anul trecut, în luna octombrie, aceasta fiind ultima sa apariție pe scenă. Anul acesta, pe 1 iunie, a împlinit 90 de ani, fiind considerat cel mai longeviv actor al Teatrului de Revistă.

Face parte din generația de aur, jucând alături de Jean Constantin, Mircea Crișan, Nae Lăzărescu, Radu Zaharescu, Stela Popescu sau Nicu Constantin.

Timp de douăzeci de ani, a format împreună cu un alt mare actor, Nicu Constantin, unul dintre cele mai de succes cupluri umoristice.

Timp de 20 de ani, anual, de Revelion, a adus zâmbete pe fețele tuturor celor care îl urmăreau la televizor alături de Nicu Constantin. Cei doi erau supranumiți adesea„Regii umorului” sau „Cavalerii râsului”.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *