Sorin Cîmpeanu dă vina pe criza sanitară. Pandemia, cauza principală a catastrofei educaționale

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, susține că, pandemia de coronavirus a generat în ultimii doi ani o reală catastrofă educaţională, atât în România, cât și în întreaga Europă.

Acest lucru este consecința închiderii impuse a şcolilor în toată perioada crizei sanitare.

Potrivit ministrului, absenteismul şcolar, respectiv la examenul de Bacalaureat, este cauzat de problemele cronice ale şcolii româneşti, peste care se suprapun problemele generate de criza sanitară.

“Faptul că în vârful perioadei de criză sanitară am avut la conducerea Ministerului Sănătăţii persoane care au impus închiderea şcolii, în pofida voinţei Ministerului Educaţiei, se vede exact în acest moment, pentru că foarte mulţi elevi s-au îndepărtat de şcoală. Cei care nu s-au depărtat de şcoală şi nu au renunţat la şcoală au încercat să intre în Bacalaureat, însă din cauza calităţii slabe a educaţiei, pentru că nu poţi să faci educaţie atunci când închizi, deschizi şcolile, aşa cum spunea Ministerul Sănătăţii, n-au reuşit să promoveze astfel încât să aibă mediile încheiate. (…)

Cu siguranţă, am spus-o de la bun început, ultimii doi ani au fost o reală catastrofă educaţională, nu numai în România, iar acest lucru se vede inclusiv la examenul de Bacalaureat”, a declarat ministrul Educaţiei, la Parlament.

În opinia sa, subiectele de la prima probă a examenului de Bacalaureat au fost de dificultate medie, dar mai ales au fost corect calibrate din perspectiva competenţelor verificate.

Până în prezent, a spus ministrul Educaţiei, au fost raportate 39 de cazuri de eliminare din examen pentru tentativă de fraudă, iar la proba de luni au lipsit 2.453 de candidaţi înscrişi.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *