Alertă în Republica Moldova. Autoritățile au avertizat populația

Este alertă de holeră în Republica Moldova. Autorităţile sanitare au descoperit bacteria periculoasă pe o plajă de pe malul Nistrului.

Scăldatul în zonă nu a fost interzis, iar oamenii susțin că nu au fost avertizaţi. Medicii recomandă prudență și respectarea măsurilor de protecţie.

Vibrionul de holeră a fost depistat pe plaja de la Vadul lui Vodă. Autoritățile îndeamnă populația să fie prudentă și afirmă că cetățenii care fac băi în zonă ar putea suporta urmări. Anunțul a fost făcut de șeful Direcției Sănătate, Boris Gîlca.

Chiar dacă Centrul de Sănătate Publică a confirmat existența bacteriei periculoase, plaja de la Vadul lui Vodă a fost aglomerată zilele acestea.

„În perioada estivală, Centrul de Sănătate Publică Chișinău examinează și preia studii de santinelă referitor la bazinele acvatice. Conform ultimelor probe, la plaja de la Vadul lui Vodă s-a depistat vibrionul de holeră.

Cei care fac plajă și se vor scălda, să asculte de sfatul medicilor. După baie, să facă și duș. Să rămână în alertă referitor la posibile urmări”, a declarat Gîlca.

Salvamarii care muncesc la această staţie zi de zi au spus că specialiştii Centrului de Sănătate Publică prelevează probe din această zonă cel puţin o dată pe săptămână. Până la această oră aceştia nu au fost anunţaţi despre existenţa unor bacterii periculoase.

Centrul de Sănătate Publică Chișinău anunță că va continua verificările și va monitoriza bazinele acvatice din Republica Moldova.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *