David Popovici, campion mondial la natație. Elogiile presei străine : „Parcă ar veni dintr-un viitor în care oamenii sunt amfibieni”

David Popovici este primul român campion mondial în întreaga istorie a natației noastre, la masculin.

Înotătorul român David Popovici s-a calificat marți de pe prima poziție în  finala de 100 m liber, la Campionatul Mondial de Natație de la Budapesta, cu timpul de 46,13 sec.  Finala va avea loc miercuri, de la ora 19:22.

David Popovici, care are 17 ani,  nu se afla la jumătatea cursei printre primii trei înotători, dar a recuperat și a stabilit un nou record mondial de juniori. Al doilea timp din semifinale a fost obţinut de francezul Maxime Grousset, 47 sec 54/100, în timp ce canadianul Joshua Liendo Edwards a fost înregistrat cu al treilea timp, 47 sec 55/100.

Multiplul campion mondial şi olimpic american Caeleb Dressel s-a retras înaintea semifinalelor din motive medicale’.

Popovici reuşise cel mai bun timp şi în seriile de marţi dimineaţa, 47 sec 60/100.

David Popovici, intrat în concurs pe culoarul 4, s-a calificat de pe primul loc în finală, obținând cel mai bun timp, 46,13. Este record mondial la juniori. 

Ce spune presa străină

Numele înotătorului român de 17 ani este elogiat în toată presa de pe continent.

“Acesta este  David Popovici, înotătorul român în vârstă de 17 ani care de două sezoane își transformă visurile în realitate. Și viitorul este înfricoșător pentru alții”, scriu ziariștii de la AS, care spun că Popovici începe o nouă eră la Budapesta.

“Înotul lui nu are limite, parcă ar veni dintr-un viitor în care oamenii sunt amfibieni”. Așa îl descriu cei mai buni ziariști sportivi din lume, care adaugă că românul  alunecă prin piscină cu puțin efort, fără să ridice apa sau să schimbe ritmul, cu o naturalețe uimitoare.

După aceasta performanță, înotătorul român de 17 ani este comparat cu cei mai mari sportivi din lume.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *