Diana Gasparovici a fost prinsă în Suedia. Este condamnată la cinci ani de închisoare în dosarul Trofeul Calității

Diana Gasparovici, condamnată la cinci ani de închisoare alături de Adrian Năstase în dosarul Trofeul Calității, a fost prinsă în Suedia. Ea a fost dată în urmărire națională de Poliția Română.

„La data de 21 iunie 2022, în urma activităților investigative și de cooperare polițienească internațională, efectuate de polițiști ai Serviciului de Investigații Criminale – Biroul Urmăriri – Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, prin intermediul Centrului de Cooperare Polițienească – Biroul SIRENE, au depistat, cu sprijinul autorităților din Suedia, în localitatea Forslov, o femeie, în vârstă de 67 de ani, urmărită național și internațional.

Femeia se sustrăgea de la executarea unei pedepse cu închisoarea de 5 ani, pentru infracțiunea de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată, condamnarea fiind dispusă de Înalta Curte de Casație și Justiție, în anul 2012.

Astfel, a fost emis un mandat european de arestare, de Tribunalul București, iar în prezent, femeia urmărită național și internațional se află în arestul Poliției Suedeze, urmând a fi adusă la îndeplinire procedura extrădării”, a anunțat Poliția Română.

Diana Gasparovici, condamnată definitiv în 2012

Diana Gasparovici, fost inspector general de stat adjunct in cadrul Inspectoratului de Stat în construcții, a fost acuzată de procurori de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice în forma calificată și continuată.

Pe 21 iunie 2012, Diana Gasparovici a fost dată în urmărire națională și internațională.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *