Igor Dodon rămâne în arest preventiv. Reacția fostului președinte după aflarea veștii

Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, va rămâne în arest preventiv pentru încă 30 de zile.

Decizia a fost luată de magistrații de la Judecătoria Chișinău.

Fostul președinte socialist este acuzat de „trădare de patrie”, finanţare ilegală a partidului său şi îmbogăţire ilicită.
În arest preventiv va rămâne încă 20 de zile și cumnatul lui Igor Dodon, Petru Merineanu, cel care a fost prins de mascați, în timpul perchezițiilor, când încerca să înghită o chitanţă „care proba tranzacţii cu bunuri imobiliare în valoare de 700.000 de euro”.

După ce a aflat despre prelungirea arestului său domiciliar, Igor Dodon a susţinut, într-o declarație pentru presă, că ministrul justiţiei, Sergiu Litvinenco, ar fi implicat în acest proces și că va ataca decizia la Curtea de Apel.

„Regret că procurorii au luat decizia să preseze membrii familiei, de exemplu cumnatul meu, are confirmare financiară la toate actele. Vom ataca împreună cu avocații la Curtea de Apel. În condițiile în care judecătorii nu ascultă indicațiile Maiei Sandu este imediat prin presa de dreapta, prin învinuiri de îmbogățire ilicită, orișicare nu ascultă de Maia Sandu și Litvinenco, în condițiile în care se fac presiuni asupra judecătorilor cred că era de așteptat acest lucru”, a declarat Dodon.

Igor Dodon a fost reţinut pe 24 mai pentru 72 de ore, după ce procurorii au dispus percheziţii la reședințele sale. Două zile mai târziu, pe 26 mai, Dodon a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

 Fostul președinte al Republicii Moldova este acuzat de corupţie pasivă, acceptarea finanţării formaţiunii sale politice de către o organizaţie criminală, trădare de ţară şi îmbogăţire ilicită.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *