Primarul de la Mărășești a comis-o iarăși. A fost reținut pentru 24 de ore

Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea a dispus reținerea pentru 24 de ore a primarului orașului Mărășești, Valerică Chitic.

Anchetatorii îl acuză pe edil pentru mai multe infracţiuni, între care folosirea funcţiei pentru favorizarea altor persoane, delapidare, fals intelectual, folosirea cu rea credinţă a creditului societăţii şi grup infracţional organizat

“În urma audierilor care au avut loc marţi, faţă de primarul oraşului Mărăşeşti, Valerică Chitic, s-a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore, începând cu ora 22,10. Acesta are calitatea de suspect într-un dosar privind mai multe infracţiuni, printre care folosirea funcţiei pentru favorizarea altor persoane, delapidare, fals intelectual, folosirea cu rea credinţă a creditului societăţii şi grup infracţional organizat. Facem precizarea că, până la adoptarea unei hotărâri judecătoreşti definitive, persoana reţinută se bucură de prezumţia de nevinovăţie”, a declarat procurorul de caz, Nicolae Pîrcălăbescu.

Marţi, procurorii vrânceni au efectuat mai multe percheziţii la Mărăşeşti, atât la sediul primăriei din localitate, cât şi la persoane fizice şi la o societate care ar avea legătură cu dosarul în care este cercetat primarul. Mai multe persoane au fost aduse la audieri, dar primarul Valerică Chitic a fost singurul reţinut.

Potrivit anchetatorilor, cercetările în dosarul instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea au pornit de la o sesizare din oficiu. La percheziţii au fost ridicate mai multe documente, în urma analizei acestora urmând a se stabili prejudiciul în cauză.

Primarul Chitic nu este la prima abatere 

Edilul din Mărășești nu este la primul dosar penal. Valerică Chitic este acuzat că, alături de alți angajați ai Primăriei ar fi vândut la fier vechi mai multe bunuri ale ANIF. Acuzația este de participaţie improprie la furt calificat. În dosarul aflat în cercetare din anul 2017 la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea, s-a decis anul trecut refacerea anchetei penale. Parte vătămată este Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare- Filiala Teritorială de Îmbunătăţiri Funciare Buzău Moldova Sud.

În 2019, Chitic a fost condamnat la un an şi jumătate cu amânarea executării pedepsei pentru conflict de interese în formă continuată. A fost trimis în judecată în iunie 2017, după ce  Agenţia Naţională de Integritate a descoperit că, în calitate de primar Mărăşeşti, a participat la luarea unor decizii privind raporturile dintre primărie și firma familiei sale – S.C. Valerio Prestal S.R.L. Mărăşeşti. Pe parcursul termenului de supraveghere, Chitic a fost obligat să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii la primărie sau la școala generală Pufeşti, timp de 60 de zile lucrătoare.

Lucian Ioonescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *