Un elicopter rusesc a intrat abuziv în stațiul aerian al Estoniei. Ambasadorul Rusiei a fost chemat să dea explicații

Din cauza incidentului aerian care a avut loc în urmă cu câteva zile, când un elicopter rusesc a violat spațiul Estoniei, ministerul de externe de la Tallinn l-a convocat marţi pe ambasadorul Rusiei pentru a da explicații în legătură cu aceasta.

Autoritățile estone condideră incidentul ca fiind o încălcare “extrem de gravă” a spaţiului aerian.

Este a doua oară în mai puţin de două săptămâni când partea estoniană îşi exprimă dezaprobarea faţă de reprezentantul diplomatic al Moscovei, menţionează agenţia.

Ministerul afirmă că elicopterul rusesc a survolat sud-estul Estoniei în 18 iunie, fără a avea permisiunea în acest sens.

“Estonia consideră că este vorba despre un incident extrem de grav şi de regretabil, care creează fără îndoială tensiuni suplimentare şi este complet inacceptabil”, arată un comunicat al ministerului.

Cu aceeaşi ocazie, Estonia a cerut din nou retragerea trupelor ruseşti din Ucraina.

“Rusia trebuie să înceteze ameninţările la adresa vecinilor şi să înţeleagă că preţul agresiunii declanşate împotriva Ucrainei este într-adevăr ridicat”, adaugă documentul citat.

Estonia şi-a exprimat totodată sprijinul faţă de Lituania, ameninţată de Rusia cu represalii după interzicerea tranzitului pe teritoriul lituanian al unor mărfuri destinate exclavei ruse Kaliningrad de la Marea Baltică. 

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *