Sărbătoare la Palatul Victoria. Sportivul David Popovici a fost premiat de guvernul român cu suma de un milion de lei

Guvernul a aprobat, în şedinţa de luni, hotărârea prin care sportivul David Popovici a fost premiat cu un milion de lei, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

„Astăzi, în Guvern, a fost aprobată şi premierea sportivului român David Popovici. Premierul Nicolae Ciucă a avut o întâlnire astăzi cu David Popovici şi cu staff-ul lui, cu familia acestuia.

Guvernul a aprobat, aşadar, hotărârea prin care sportivul român va fi premiat cu un milion de lei pentru rezultatele excepţionale obţinute la Campionatul Mondial de Nataţie – Înot seniori de la Budapesta”, a spus Cărbunaru, în cadrul unei conferinţe de presă la Palatul Victoria.

Premierul Nicolae Ciucă l-a felicitat pe David Popovici

Premierul Ciucă l-a felicitat personal la Palatul Victoria pe sportivul român pentru cele două medalii de aur câștigate la Campionatul Mondial de Natație.

Șeful Executivului l-a felicitat pentru performanțele extraordinare obținute la Campionatul Mondial de Natație-Înot Seniori de la Budapesta, unde sportivul român a câștigat două medalii de aur la probele de 200, respectiv 100 de metri liber.

David Popovici este primul sportiv care în ultimii 49 de ani a obținut titlul mondial concomitent în probele de 100 și 200 metri liberi, la campionatele mondiale. De asemenea, sportivul român a doborât recordurile mondiale de juniori atât în proba de 200 de metri liber, cât și în proba de 100 de metri liber.

La întâlnirea de la palatul Victoria au mai participat ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, consilierul onorific Gheorghe Popescu, preşedintele Federaţiei Române de Nataţie și Pentatlon Modern (FRNPM), Camelia Potec, secretarul general al FRNPM, Matei Giurcăneanu, tatăl sportivului, Mihai Popovici, precum și antrenorul Adrian Rădulescu.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *