Încă trei cazuri de variola maimuței în România. Anchete epidemiologice declanșate de Ministerul Sănătății

Trei noi cazuri de variola maimuței au fost diagnosticate în România.

Asrfel, numărul cazurilor de variola maimuței confirmate în România a crescut la nouă, a anunțat marți Ministerul Sănătății. Cei trei bărbați sunt din București. Unul a rămas internat în spital, iar ceilalți doi sunt izolați la domiciliu.

“Starea lor de sănătate este bună şi se află în izolare (unul în spital şi ceilalţi doi la domiciliu). Anchetele epidemiologice se desfăşoară pentru stabilirea contacţilor direcţi”, precizează Ministerul Sănătății într-un comunicat de presă.

Este vorba despre trei bărbați cu vârste de 24 de ani, 33 de ani și 38 de ani. Boala a mai fost confirmată la alți șase bărbați din Capitală. Aceștia au vârste cuprinse între 26 și 40 de ani. Al patrulea caz confirmat, un bărbat de 36 de ani, este contactul primului pacient confirmat în România cu boala, un tânăr de 26 de ani.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat, luni, că în lume au fost raportate peste 3.400 de cazuri de variola maimuței și un deces. Cele mai multe infectări au fost raportate în Europa.

Variola maimuței nu se răspândeşte cu uşurinţă şi e nevoie de un contact apropiat pentru a lua virusul. Acesta intră în organism prin pielea sau mucoasele afectate, tractul respirator, ochi, nas sau gură şi prin fluide corporale.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *