Un mall cu peste 1.000 de oameni a fost atacat de ruși. „Este unul dintre cele mai neruşinate acte de terorism din istoria Europei”

Un mall din orașul ucrainean Kremenciuk a fost lovit, luni, de rachete antinavă Kh-22 lansate de bombardiere cu rază lungă de acţiune Tu-22 din regiunea Kursk situată pe teritoriul Rusiei.

“Atacul cu rachete asupra Kremenciuk a lovit un loc aglomerat care nu are nicio legătură cu ostilităţile”, a reacţionat pe Facebook Vitali Maleţski, primarul oraşului.

Bilanţul morţilor în urma atacului cu rachetă al forţelor armate ruse asupra centrului comercial din Kremenciuk a crescut la 16 morţi şi 59 răniţi, conform informaţiilor furnizate de şeful serviciilor de urgenţă ucrainene.

“La ora actuală avem cunoştinţă de 16 morţi şi 59 de răniţi, dintre care 25 se află în spital. Informaţiile sunt în curs de actualizare”, a anunţat pe Telegram Serghii Kruk în noaptea de luni spre marţi.

Echipajele de intervenţie se concentrează în principal pe “salvare, îndepărtarea dărâmăturilor şi stingerea incendiului”, potrivit sursei citate. Serghii Kruk a adăugat că “toate echipele de intervenţie lucrează în mod intens” iar activitatea “va continua 24 de ore din 24”.

“Atacul rusesc de astăzi asupra unui mall din Kremenciuk este unul dintre cele mai neruşinate acte de terorism din istoria Europei. Un oraş paşnic, un centru comercial obişnuit cu femei, copii, civili obişnuiţi”, a spus Volodimir Zelenski într-o înregistrare video pe Telegram.

Potrivit acestuia, o mie de persoane se aflau în interiorul clădirii, dar “mulţi oameni au reuşit să iasă”.

“Doar nişte terorişti absolut nebuni ar putea lovi un astfel de obiectiv cu rachete şi ei nu ar trebui să îşi afle locul pe Pământ”, a continuat preşedintele Ucrainei, care a vorbit de un “atac calculat”.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *