Medicul Octavian Mazilu rămâne în arest. „Inculpatul a fost depistat în flagrant”, spun anchetatorii

Fostul manager al Spitalului Municipal Timişoara, Octavian Mazilu, învinuit de luare de mită în formă continuată, rămâne în arest preventiv şi în următoarele 30 de zile, după ce magistraţii Tribunalului Timiş au admis, joi, solicitarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, în acest sens.

„Admite propunerea de prelungire a măsurii arestării preventive formulate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş. Dispune prelungirea duratei arestării preventive în cursul urmăririi penale a inculpatului Mazilu Octavian cercetat pentru luare de mită în formă continuată (25 acte materiale săvârşite în perioada 18 martie -31 mai 2022), în prezent aflat în Arestul Poliţiei Timiş, în baza mandatului de arestare preventivă emis de Tribunalul Timiş pe o durată de 30 de zile, până la data de 30 iulie 2022 inclusiv”, arată soluţia pe scurt a Tribunalului Timiş.

Vă reamintim că fostul director al Spitalului Municipal Timișoara a fost prins în flagrant în timp ce primea 300 de lei,  pentru o operație, de la o pacientă internată. Doctorul, susțin procurorii, ar fi primit mită de 25 de ori în perioada 18 martie – 31 mai 2022.

„În fapt, s-a reţinut că în perioada 18.03.2022 – 31.05.2022, în calitate de medic primar chirurg la o unitate spitalicească din Timișoara, inculpatul M.O. ar fi primit, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, de la mai mulți pacienți sau aparținători ai acestora, diferite sume de bani (lei sau euro) cuprinse între 100 și 2.000 lei, pentru efectuarea unor acte medicale care trebuiau realizate cu titlu gratuit.

În data de 31.05.2022, în jurul orei 11.50, inculpatul a fost depistat în flagrant după ce, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, ar fi primit cu titlu de mită suma de 300 lei de la o pacientă internată în vederea efectuării unei intervenții chirurgicale”, transmit reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș.

Potrivit ultimei declaraţii de avere, Octavian Mazilu are un venit lunar de aproximativ 6000 de euro ca medic, cadru didactic universitar, dar şi din dividende de la o firma la care era acţionar.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *