Polonezii și-au luat măsuri împotriva dictaturii sinistre a lui Aleksandăr Lukașenko. Gardul dintre Polonia și Belarus a fost terminat

Polonia a încheiat construcţia unui gard de 187 de kilometri la frontiera cu Belarusul, pentru a împiedica trecerea migranţilor.

Anul trecut, mii de migranţi din Orientul Mijlociu au ajuns în zona de frontieră, inclusiv cu ajutorul unor agenţii de turism care aduceau străini în Polonia, prin Belarus, urmând că aceştia să încerce apoi să ajungă în alte ţări din Uniunea Europeană.

Uniunea Europeană l-a acuzat pe preşedintele Belarus, Aleksandr Lukaşenko, că a adus intenţionat migranţi din regiuni aflate în criză la frontiera externă a UE pentru a pune presiune pe Occident.

Premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki, aflat în vizită la unul dintre punctele de trecere, a declarat că e vorba despre o barieră care fereşte ţara de dictatura sinistră a lui Aleksandar Lukashenko.

Forţele poloneze au instalat un gard la frontieră în august anul trecut, iar în ianuarie au început înlocuirea lui cu o construcţie metalică definitivă, cu senzori de mişcare şi camere de luat vederi, înaltă de 5,5 metri. Costul prevăzut în buget este de 366 de milioane de euro.

Polonia îl acuză pe preşedintele Belarusului că e complice la agresiunea rusă din Ucraina.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *