Două femei sfâșiate de rechin în Marea Roșie. Măsuri de urgență ale autorităților

În apele coastei Sahl Hasheesh din Egipt, două femei au fost ucise de un rechin. Atacurile rechinului au fost la doar câteva zile diferență.

Autoritățile egiptene au luat decizia să închidă mai multe plaje, în apropierea cărora au fost văzuți mai mulți rechini.

Prima victim a fost o femeie, în vârstă de 68 de ani, originară din Austria, iar cea de-a doua victim a fost o româncă, de 40 de ani.

Două surse au declarat pentru Reuters că trupul neînsuflețit al unei turiste românce în vârstă de 40 de ani a fost descoperit la câteva ore după un atac în care a murit austriaca de 68 de ani. Femeia locuia în Egipt de cinci ani cu soţul ei egiptean.

Ambele atacuri au avut loc la o distanță de 600 de metri unul de celălalt.

Oficiali egipteni au declarat că a fost format un comitet pentru a examina circumstanțele atacurilor și eventualele motive științifice aflate în spatele acestora.

Guvernatorul regiunii, generalul-maior Amr Hanafi, a emis un ordin de suspendare a tuturor activităților pe plajele din zona atacurilor.

Primul atac mortal al rechinului a avut loc în stațiunea Sahl Hasheesh din Egipt, pe plaja hotelului în care femeia era cazată, într-o locație unde turiștii fac scufundări la mică adâncime.

Victima a fost transferată la un spital privat local imediat după atac.

S-a încercat resuscitarea acesteia, dar femeia a murit din cauza insuficienţei circulatorii, care reprezintă o scădere bruscă a tensiunii arteriale ca urmare a rănilor şi a pierderii de sânge.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *