Un fotbalist român s-a sinucis. Cauza morții nu se va afla niciodată

Roland Stănescu era un fotbalist tânăr, avea vârsta de 32 de ani, cu perspective de a performa în sport, dar și în cariera de economist.

A fost un fotbalist atipic, asta pentru că s-a ținut și de școală, dar și de fotbal. A luat 9,61 la BAC, a terminat Relații Economice Internaționale la ASE, totul în timp ce făcea pași spre fotbalul mare.

Nimic nu prevestea că va apela să facă acest gest extrem. Acesta s-a aruncat de la etajul patru al unui bloc din cartierul Voluntari, București.

A trecut pe la Școala de Fotbal a lui Gică Popescu, s-a remarcat la FC Argeș, apoi a mai evoluat pentru Minerul Motru, CS Balotești, Petrolul sau Dacia Unirea Brăila. Din ianuarie 2019 era liber de contract.

„A fost o ambiție a părinților mei să mă țin de școală. Tata îmi spunea că pot merge la fotbal atât timp cât mă țin de școală. La examenul din clasa a 8-a am luat 10 la matematică, doar doi copii reușisem asta în Gorj.

Am intrat la liceu de matematică-informatică, la prima clasă. La BAC din cele 6 materii cum am dat eu atunci, la 4 dintre ele am luat 10 (biologie, engleza și română probele orale si sport). La limba română la scris am luat 9, iar la matematică 8.70, medie 9,61”, povestea Roland Stănescu pentru GSP, în anul 2017.

„Roland Stănescu, fostul jucător al echipei noastre în perioada 2016-2017 (20 de meciuri jucate/11 goluri marcate), ne-a părăsit, astăzi, definitiv! Rămas bun, Roli! Dumnezeu să te ierte şi să te odihnească în pace!”, a transmis, sâmbătă, clubul Petrolul Ploieşti pe Facebook.

„Astăzi, 2 iulie în jurul orei 15:38, polițiștii orașului Voluntari au fost sesizați prin apel 112, cu privire la faptul că, un bărbat s-a precipitat de la etajul 4, al unui bloc de locuințe din localitate. Polițiștii din Voluntari s-au deplasat la fața locului pentru efectuarea activităților specifice din competență.

De asemenea, la fața locului s-au deplasat 2 echipaje medicale din cadrul SMURD, care au efectuat manevrele de resuscitare, însă din păcate, au declarat decesul victimei.

S-a relaționat cu Serviciul de Medicină Legală Ilfov, care urmează să se deplaseze la fața locului pentru efectuarea de activități specifice.

Cazul urmează să fie preluat de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Ilfov pentru efectuarea activităților din competență”, a transmis IPJ Ilfov într-un comunicat de presă.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *