Reguli noi la Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar. Este prima oară în istorie când se întâmplă asta. Pedepsele sunt extrem de severe

Organizatorii Campionatului Mondial de Fotbal din 2022, care va avea loc în perioada 21 noiembrie-18 decembrie, în Qatar, au anunțat că au introdus noi reguli atât pentru sportive, cât și pentru suporteri.

„Sexul va fi interzis la Campionatul Mondial pentru prima dată în istorie!”, spus surse din poliție.

Qatar este cunoscută ca fiind o țară strictă în legi și reguli de toate tipurile, astfel că ediția aceasta a Campionatului Mondial se anunță a fi una cu adevărat „specială”, în contextul în care fanii care au în plan să călătorească au fost deja avertizați în legătură cu anumite reguli. Legile se aplică oricui merge în Qatar, iar pedepsele sunt extrem de dure, astfel că au apărut avertismente serioase. 

Astfel, susținătorii trebuie să fie extrem de atenți la legile locale, după cum a informat o sursă din poliție pentru tabloidul britanic Daily Star.

După ce fanii englezi au fost avertizați în privința posesiei de droguri la Campionatul Mondial, acum primesc un nou avertisment. Qatarul are legi stricte și în privința sexului, iar suporterii au fost informați că singurele excepții acceptate sunt în cazul în care un cuplu este căsătorit. 

În caz contrar, fanii riscă pedepse dure. Potrivit noilor reguli, sexul între persoanele care nu sunt căsătorite poate fi pedepsiit cu până la 7 ani de închisoare. 

„Sexul este ‘scos din meniu’, doar dacă nu mergi în calitate de cuplu căsătorit. În mod clar vor fi reguli stricte împotriva aventurilor de o noapte la acest turneu. 

Nu vor fi deloc petreceri, toți trebuie să fie atenți la acest lucru, asta dacă nu își doresc să se supună riscului de a ajunge în închisoare. Practic, va exista o interdicție la sex la această ediție a Campionatului Mondial, pentru prima dată în istorie. Fanii trebuie să fie pregătiți”, a informat o sursă din poliție.

Nici homosexualitatea nu este privită cu ochi buni, iar pe acest subiect, chiar directorul executiv al turneului a transmis un mesaj clar. Liderul din Qatar a vorbit pentru CNN despre subiect, iar declarațiile sale au stârnit o nouă serie de controverse și reacții negative. 

„Demonstrațiile de afecțiune în public sunt văzute rău și asta se aplică tuturor. Qatar și țările vecine suntem mult mai conservatoare și cerem ca fanii să respecte asta. Suntem siguri că vor face asta, așa cum și noi respectăm diferite culturi, sperăm ca și a noastră să fie respectată. 

Toți vor veni în Qatar ca suporteri și participanți la un turneu de fotbal și vor putea face ceea ce fac toți. Îi întâmpinăm pe toți și îi invităm să vină să cunoască țara înainte de Mondial. Nimeni nu se simte amenințat aici, cred că percepția de pericol e datorată acuzațiilor multiple și știrilor care dau o perspectivă negativă țării”, a spus Al-Khater, citat de Marca. 

Într-un interviu acordat recent de Nasser Al-Khater, președintele comitetului organizator al Mondialului din 2022, moderatoarea a ridicat problema menționată mai sus. 

În ciuda faptului că homosexualitatea nu este permisă în emirat, acesta le-a garantat celor din comunitatea LGBTQ+ că vor fi în siguranță cât timp respectă o singură condiție. 

Liderul din Qatar a vorbit pentru CNN despre subiect, iar declarațiile sale au stârnit o nouă serie de controverse și reacții negative. 

„Demonstrațiile de afecțiune în public sunt văzute rău și asta se aplică tuturor. Qatar și țările vecine suntem mult mai conservatoare și cerem ca fanii să respecte asta. Suntem siguri că vor face asta, așa cum și noi respectăm diferite culturi, sperăm ca și a noastră să fie respectată. 

Toți vor veni în Qatar ca suporteri și participanți la un turneu de fotbal și vor putea face ceea ce fac toți. Îi întâmpinăm pe toți și îi invităm să vină să cunoască țara înainte de Mondial. Nimeni nu se simte amenințat aici, cred că percepția de pericol e datorată acuzațiilor multiple și știrilor care dau o perspectivă negativă țării”, a spus Al-Khater.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *