Doisprezece membri ai unui grup religios au fost arestați după moartea unei fetițe de 8 ani. Părinții ei au fost acuzați de crimă și tortură

Elizabeth Struhs, o fetiță în vârstă de 8 ani, din Australia, a murit după ce părinții ai au refuzat administrarea de insulină timp de aproape o săptămână, deși suferea de diabet de tip 1.

Tragedia s-a petrecut în orașul australian Brisbane, în data de 7 ianuarie 2022.

Anchetatorii au acuzat pe părinții copilului de crimă și tortură. Polițiștii spun că vor pune sub acuzare pentru moartea femei și alte 12 persoane reținute marți, persoane cu vârste cuprinse între 19 și 64 de ani.

Aceste persoane, care făceau parte dintr-o sectă religioasă, erau conștiente de deteriorarea stării de sănătate a fetiței, dar nu au solicitat ajutor medical.

Părinții lui Elizabeth – Jason și Kerrie Struhs – sunt membri ai unui grup religios mic din orașul Toowoomba, care nu este asociat vreunei biserici. Poliția susține că părinții și ceilalți membri ai sectei s-au rugat pentru însănătoșirea fetiței, când starea ei s-a agravat. Autoritățile au fost anunțate că ea a murit abia după 24 de ore.

Anchetatorul șef Garry Watts a declarat că poliția a fost surprinsă de ceea ce a găsit în locuința cu pricina. 

„În cei 40 de ani de poliție nu m-am confruntat niciodată cu un astfel de caz. Nu știu un caz similar în Queensland sau în Australia”, a mai spus el.

Comunitatea locală a organizat o strângere de fonduri pentru sprijinirea fraților lui Elizabeth. Sora cea mai mare, Jayde Struhs, a spus că toată familia este „complet zdrobită” după tragedie. 

„Ne-am confruntat cu o realitate brutală. Oameni care ar fi trebuit să o protejeze pe Elizabeth nu au făcut-o și s-ar putea să nu știm niciodată ceea ce s-a întâmplat cu adevărat”, a spus ea ea.

Jayde a mai spus că părinții ei, cu care nu mai păstrează legătura, fac parte dintr-un cult extremist „condus de frică”. Cele 12 persoane arestate marți vor fi prezentate în fața instanței miercuri.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *