România ajută Ucraina cu arme. „A început producția de proiectile de calibru mare”

Anatol Şalaru, fost ministru al Apărării din Republica Moldova a afirmat recent, că România sprijină Ucraina și cu arme.

Potrivit oficialului moldovean, „România a reînceput producția de proiectile de calibru mare pentru a ajuta Kievul”, iar pentru aceasta, fabricile românești produc proiectile de care ucrainenii au mare nevoie.

Deocamdată, Ministerul Economiei, instituția care are în subordine industria de apărare, nu a confirmat sau infirmat spusele lui Anatol Șalaru.

Fostul ministru moldovean al Apărării susține ca Ucraina are mare nevoie de muniție pentru obuzierele de mare calibru, iar România este printre sursele importante de aprovizionare.

Teoretic, România are capacitatea să producă proiectile pentru obuzierele de 152 de mm. Asta se poate observa inclusiv pe site-ul companiei Romarm. Singura problemă o reprezintă pulberea, care trebuie importată.

La sfârșitul lunii aprilie, în vizita la București, Dmitro Kuleba, ministrul de Externe ucrainean, a mulțumit României pentru că “nu doar a vorbit, ci a și acționat” și le-a spus jurnaliștilor că “armele, ca și banii au nevoie de tăcere”.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *