Andrei Caramitru îl atacă dur pe Viktor Orban. „Populismul și dictatura NU funcționează nicăieri”

Nu mai este niciun secret pentru nimeni, faptul că, premierul Ungariei, Viktor Orban, este un prieten declarat al dictatorului rus Vladimir Putin.

Acest lucru s-a evidențiat și prin numeroasele poziționări ale lui Orban în legătură cu măsurile Uniunii Europene împotriva Rusiei, după invazia în Ucraina, precum și față de unele decizii ale Bruxelles-ului.

Despre politica dusă de Fidesz, partidul de guvernământ din Ungaria, dar și despre rolul pe care-l joacă Viktor Orban, liderul acestei formațiuni politice, Andrei Caramitru a postat un comentariu pe pagina de Facebook.

„Populismul si dictatura NU funcționează nicăieri. Întotdeauna înseamnă sărăcire si dezastru.

Hai sa ne uitam la vecinii noștri conduși de “luminatul” dictator Viktor Orban. Care subvenționează benzina, se lupta cu UE si SUA si Soros, e ”independent si suveran”.

Si ce vedem? De la începutul razboiului, din Februarie, forinț-ul a SCĂZUT fața de prăpăditul nostru de leu deja cu 13%. E enorm. Si va continua sa scadă.

Deja de ceva timp – Bucuresti-ul este peste Budapesta si Transilvania e peste orice regiune din Ungaria, ca PIB/capita real, cash.

Ar putea fi o imagine cu text care spune „Romanian Leu equals 80.33 Hungarian Forint Jul 1, 05:40 TC Disclaimer 1D 5D 1M 85 1Y 5Y Max 80 75 70 Oct Oct2021 2021 1 Feb Feb2022 2022 Jun 2022 Romanian Leu 80.33 Hungarian Forint”

La începutul anului per total România era încă un pic sub Ungaria (ne trag in jos Muntenia si Moldova la PIB). Dar chiar si așa cu criza cu tot- acuma cu devalorizarea asta a forinț-ului, la sfârșitul anului o sa avem o economie mai mare de peste doua ori decât a Ungariei si un PIB/capita, in orice fel il măsuram, mai mare decât al lor. Prima data in istorie.

Bravo viktoraș, ai infrant. Si acolo la tine va fi din ce in ce mai rău – sunt complet dependenți se gazele si petrolul rusesc, nu ii mai ajuta nimeni, nu mai primesc nici un ban de la UE, economia e sufocata de retelele de furt de miliarde ale oamenilor lui viktoraș. Nu mai mișca nimic acolo.

Dar ce conteaza asta. Viktoraș le vinde mândria, multe iluzii si multă ură”.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *