Războiul din Ucraina văzut de istoricul Theodor Paleologu. Care este legătura între UDMR și Patriarhul Chiril

Ceea ce se întâmplă acum în Ucraina îngrozește o lume întreagă, iar despre crimele de război făcute de ruși se va vorbi și scrie, mulți ani de aici încolo.

Istoricul și diplomatul Theodor Paleologu a vorbit recent despre războiul din țara vecină, la un post de televiziune, afirmând că, Patriarhul Chiril, liderul ortodoxiei rusești supuse Kremlinului, e unul dintre cei mai mari susținători ai lui Putin și ai războiului, iar creștinii din Ucraina au ajuns să fie uciși de „hoardele islamiste ale lui Kadîrov”.

În legătură cu acest lucru, Paleologu mai susține, că liderul de la Budapesta, premierul ultranaționalist Viktor Orban, s-a opus sancționării de către UE a Patriarhului Kiril al Moscovei.

Viktor Orban: NATO va apăra Ungaria doar dacă vom demonstra că ne putem  proteja și singuri / Dezastrul se poate dezlănțui numai dacă ne implicăm în  război. NATO nu ne poate apăra

De asemenea, diplomatul român consideră că UDMR-ul condus de Kelemen Hunor nu se distanțează de FIDESZ și de premierul ungar Viktor Orban, mai ales că pozițiile lui Orban de la izbucnirea războiului sunt pur și simplu toxice.

„Din păcate, UDMR e foarte feudat lui Viktor Orban, nu se distanțează de toate pozițiile lui Orban. (…)

Nu e bine că UDMR e atât de feudat FIDESZ-ului, iar poziția lui Orban e foarte toxică, foarte nocivă. Nu spun că Orban greșește pe toată linia, are și el dreptatea lui pe anumite subiecte, dar pozițiile lui sunt inacceptabile”, a declarat politologul.

„Kiril e absolut odios și ar trebui pus pe lista celor sancționați”

„De pildă, în legătură cu patriarhul Kiril. Patriarhul Kiril e absolut odios în privința războiului din Ucraina. Mi se pare absolut firesc să fie inclus pe o listă a persoanelor sancționate, e unul dintre oamenii cei mai vinovați, împreună cu alte gunoaie, gen Peskov, Zaharova, Margarita Simonyan și toată echipa.

Patriarhul Kiril e unul dintre cei mai odioși susținători ai lui Putin și susținători ai războiului. Mi se pare firesc să fie inclus pe o listă a persoanelor sancționate.

Viktor Orban l-a salvat pe Patriarhul Kirill de sancţiunile UE. Premierul  Ungariei, acuzat că e omul ruşilor | Epoch Times România

Vine Orban și spune că, în numele libertății, de credință, el se opune. Hodoronc – tronc! Care libertate de credință? Care e legătura între libertatea de credință și această figură sinistră a Bisericii Ortodoxe Ruse oficiale?

Acum în Ucraina sunt distruse sute de biserici, patrimoniul spiritual comun ucrainean și rus e distrus de acest război abominabil și știm că sunt omorâți ucraineni ortodocși de hoardele islamiste ale lui Kadîrov”, a mai declarat Theodor Paleologu.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *