Covid-19 face din nou ravagii în țară. „E clar că avem un nou val”

Românii, este foarte clar, s-au săturat de restricțiile impuse din cauza pandemiei de coronavirus, iar vara aceasta a fost extrem de mult așteptată, când oamenii au revenit la viața pe care o știau dintotdeauna.

Numai că, medicii specialiști în boli infecțioase fac anunțuri care mai de care mai îngrijorătoare.

Managerul Spitalului Clinic de Boli Infectioase si Tropicale “Dr. Victor Babes” din Bucureşti, Simin Aysel Florescu, afirmă că se constată „o creştere extrem de abruptă” a numărului de îmbolnăviri cauzate de coronavirus.

„E clar că avem un nou val”, spune medicul care recomandă respectarea măsurilor de protecţie cu privire la transmiterea SARS-CoV-2.

„Numărul de cazuri de COVID e într-o creştere extrem de abruptă. Asta se vede prin creşterea de trei-patru ori a numărului de prezentări la camera de gardă, la noi, a pacienţilor cu COVID cât şi din numărul de testări zilnice care se face la centrul de testare şi la centrul de evaluare din cadrul spitalului. E clar că avem un nou val”, a declarat Simin Florescu sâmbătă.

Medicul a explicat că pacienţii care ajung la terapie intensivă din cauza infecţiei provocate de SARS_CoV-2 nu sunt „deocamdată” într-un număr „copleşitor”. „Avem în continuare pacienţi nevaccinaţi, ei sunt cei care ajung în terapie intensivă, sau pacienţi care au făcut doar două doze acum un an şi aceştia sunt cei mai expuşi”, a adăugat medicul.

Aceasta recomandă respectarea măsurilor de prevenire a transmiterii virusului SARS-CoV-2, respectiv purtarea măştii de protecţie în spaţiile aglomerate şi în cele închise şi respectarea măsurilor de igienă.

Ea a subliniat că este nevoie de completarea cu a treia doză a schemei de vaccinare, despre care precizează că oferă „un grad de protecţie faţă de formele grave de boală”.

Se revine la raportarea zilnică privind cazurile de COVID-19

Numărul cazurilor de Covid crește alarmant de la o săptămână la alta, în România. Ministerul Sănătăţii a anunţat că, începând de marţi, se revine la raportarea zilnică privind cazurile de COVID-19.

În cursul zilei de luni va fi prezentat buletinul COVID săptămânal, iar de marţi se va reveni la raportarea zilnică a cazurilor, au precizat reprezentanţii MS.

Acum o lună, Ministerul Sănătăţii a decis să raporteze săptămânal cazurile noi de COVID, internările şi decesele.

Ultimul bilanț anunțat oficial arată peste 7.700 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 în săptămâna 27 iunie – 3 iulie.

Aproape o mie de bolnavi infectați cu COVID sunt internați în spitalele din țară.

Iar la Terapie Intensivă sunt peste 50 de pacienţi.

Unele spitale de boli infecţioase din ţară au deja secţii pline.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *