Fenomene meteo extreme în Grecia. Avertismentul MAE pentru certățenii români

Serviciul Naţional de Meteorologie din Grecia a emis o avertizare de fenomene meteo extreme, valabilă până pe data de 10 iulie 2022.

În aceste condiții, cetățenii români care se află, tranzitează sau care intenţionează să călătorească în această țară și în special în regiunile din centrul şi nordul Greciei, să își ia toate măsurile de precauție.

Fenomenele meteorologice intense (precipitaţii abundente, căderi de grindină şi vijelii, descărcări electrice, scăderi ale temperaturii cu 4 – 6 grade Celsius, sub limita normală a perioadei) se vor manifesta în nordul Mării Ionice, regiunile Epir, Macedonia, Tesalia, partea estică a Greciei continentale, insulele Evia, Sporade şi cele din nordul Mării Egee.

Sâmbătă, aria de răspândire va cuprinde întreg teritoriul Greciei continentale, precizează MAE.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106774035 şi ale Consulatului General al României de la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă: +306978996222 şi al Consulatului General al României de la Salonic: +306946049076.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet: http://atena.mae.rohttp://salonic.mae.rohttps://ec.europa.eu/consularprotection/travel-advice_rowww.meteoalarm.orgwww.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia “Călătoreşte în siguranţă” care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie. 

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *