Franța începe curățenia. „Vrem să se permită expulzarea oricărui străin”

Ministrul de interne Gerald Darmanin a afirmat sâmbătă, că autoritățile franceze vor expulza „orice străin” care a „comis acţiuni grave” pe teritoriul țării.

Potrivit unei legi care va fi aprobată de guvernul francez, acest lucru va reglementa în special condiţia vârstei de sosire în Franţa.

„În prezent, un străin care a comis acţiuni grave nu este expulzabil dacă el îndeplineşte anumite condiţii, cum ar fi sosirea pe teritoriul francez înainte de 13 ani”, a declarat ministrul.
„Vrem să se permită expulzarea oricărui străin recunoscut vinovat de un act grav de către justiţie, oricare ar fi condiţia de prezenţă pe teritoriul nostru naţional”, a adăugat el.

Această nouă dispoziţie va fi integrată în viitoarea lege de orientare şi programare a Ministerului de Interne (Lopmi), care va fi „prezentata la începutul anului şcolar”, a spus ministrul.

„Suntem gata să discutăm, să amendăm şi să găsim compromisuri cu Republicanii (LR, partidul conservator), cu centriştii şi chiar cu o parte a stângii” pentru a face să fie adoptată această lege, a subliniat el. 

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *