Orașul păcănelelor se închide. Măsură de urgență a autorităților

Cel mai mare centru de jocuri de noroc din lume, orașul Macao, din China, își va opri total toate activitățile care l-a consacrat, pentru o perioadă de cel puțin o săptămână de zile.

Potrivit autorităților chineze, toate activităţile comerciale şi industriale, inclusiv cazinourile, se vor opri, începând de luni.

Măsura a fost luată ca urmare a creşterii infecţiilor cu Covid-19 din ultima perioadă.

Serviciile esenţiale, inclusiv hotelurile, supermarketurile şi farmaciile, vor rămâne totuşi deschise, au declarat oficialii oraşului, în cadrul unei conferinţe de presă sâmbătă.

Macao a raportat sâmbătă 71 de noi cazuri de COVID, ducând totalul la 1.374 de la jumătatea lunii iunie. Peste 17.000 de persoane sunt în carantină, au spus autorităţile.

Autorităţile locale au adăugat vineri două hoteluri situate în staţiuni de cazinouri populare, pentru a fi folosite ca facilităţi medicale pentru Covid, pentru a mări capacitatea de a face faţă creşterii infecţiilor.

Peste 90% dintre locuitorii din Macao sunt complet vaccinaţi împotriva Covid, dar este prima dată când oraşul trebuie să se confrunte cu varianta Omicron, care se răspândeşte rapid.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *