Un “adevărat iad” în centrul industrial din estul Ucrainei. Guvernul ucrainean cere populației să evacueze zona „prin toate mijloacele posibile”

Atacurile susținute de forțele armate ale Rusiei au transformat multe zone ale Ucrainei într-un „adevărat iad”, așa cum spune și Serghei Haidai, guvernatorul din Luhansk.

Oficialul ucrainean a declarat sâmbătă că forțele rusești au organizat 20 de atacuri de artilerie, mortiere și rachete în provincie în cursul nopții, iar rușii se îndreptau spre granița cu orașul vecin Donețk.

“Încercăm să limităm formațiunile armate ale rușilor de-a lungul întregii linii de front”, a scris Haidai pe Telegram.

Guvernul ucrainean a îndemnat populația din zonele sudice ale țării ocupate de Rusia să evacueze “prin toate mijloacele posibile” înainte de ofensiva militară ucraineană.

Săptămâna trecută, Rusia a capturat ultimul bastion major al rezistenței ucrainene din Luhansk, orașul Lisiciansk, iar analiștii au prezis că trupele Moscovei vor lua probabil o “pauză operațională” pentru a-și reînarma și regrupa forțele.

“Până în prezent, nu a existat nicio pauză operațională anunțată de inamic. El continuă să atace și să bombardeze pământurile noastre cu aceeași intensitate ca înainte”, a declarat Haidai.

Într-o postare ulterioară, guvernatorul a susținut că bombardamentele asupra Luhanskului au fost suspendate doar pentru că forțele ucrainene au distrus depozitele de muniții rusești și barăcile folosite de trupele rusești.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *