Stare de alertă în Portugalia. MAE avertizează cetățenii români

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Portugheză că autorităţile au emis o atenţionare meteorologică privind temperaturi extreme, în special pentru zona continentală, cu valori cuprinse între 42° şi 45° C, în perioada 12 – 14 iulie.

Acest val de căldură poate favoriza apariţia incendiilor de vegetaţie, atenţionează MAE.

Guvernul de la Lisabona a decretat starea de alertă, pentru că încă mai sunt cel puțin 6 focare pe care pompierii încearcă să le țină sub control.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Lisabona: +351.213.968.812, +351.213.979.982, +351.213.966.463, +351.213.960.866.

Apelurile la ultimele două numere de telefon sunt redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii call center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României la Lisabona: +351.927.411.628.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea următoarelor pagini de Internet: pentru mai multe detalii despre prognoza meteo şi despre avertizările meteo emise: www.ipma.pt şi pentru recomandări către populaţie, în situaţii de caniculă: www.dgs.pt.

MAE reaminteşte că românii care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia “Călătoreşte în siguranţă”, care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *