Ungaria este „practic sub asediu”. Poliția a început recrutările pentru „Vânătorii de frontieră”

În fiecare zi sunt evenimente la granițele Ungariei din cauza imigranților care trec ilegal.

Din această cauză, Poliția ungară a început să recruteze patrule de “vânătoare de frontieră” pentru a le desfăşura la graniţa sudică.

“Vânătorii de frontieră” vor reprezenta o unitate independentă în cadrul poliţiei şi vor dispune de 14 companii staţionate în judeţul Bacs-Kiskun, alte şase în Csongrad-Csanad şi câte una în Bekes, Hajdu-Bihar şi Szabolcs-Szatmar-Bereg (la graniţele Ungariei cu Serbia, România şi Ucraina), a precizat comandantul adjunct al poliţiei naţionale, Csaba Tarcsa.

Prima campanie de acest fel are ca obiectiv recrutarea a 2.200 de bărbaţi pentru o perioadă de trei ani, au mai menţionat responsabilii poliţiei.

Ministrul ungar de externe Peter Szijjarto a subliniat joi, după o întâlnire la Viena cu omologul său austriac Alexander Schallenberg, că graniţa sudică a Ungariei este “practic sub asediu din cauza imigraţiei ilegale”. Miercuri, la reuniunea de la Budapesta a şefilor diplomaţiilor din C5 – Austria, Republica Cehă, Slovacia, Slovenia şi Ungaria -, el a atenţionat că noi valuri de migraţie declanşate de foamete ar putea crea o presiune fără precedent asupra Europei.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *