Bătrâni tâlhăriți de angajații unor azile private. Administratorul și complicii săi au fost arestați

Bătrâni bolnavi, internați în trei azile din Sectorul 6 al Capitalei au fost victimele administratorului și unor angajați ai acestor stabilimente.

Anchetatorii au descoperit că opt bătrâni au fost bătuți și forțați să le dea banii pe care îi aveau pe carduri.

Administratorul și trei angajați ai căminelor private de bătrâni aflate pe Calea Giulești din București, au fost arestați preventiv pentru 30 de zile. Victimele au fost relocate la Direcția de Asistență Socială, au declarat surse din poliție.

„În perioada septembrie 2021 – iulie 2022, 6 femei și un bărbat, cu vârste cuprinse între 25 și 46 de ani, în calitate de angajați la două cămine private de bătrâni, din Sectorul 6, profitând de starea de vulnerabilitate a persoanelor aflate în aceste centre, ar fi agresat 10 vârstnici, apoi i-ar fi lipsit de libertate în mod ilegal și i-ar fi santajat în vederea obținerii unor bunuri patrimoniale”, se arată într-un comunicat al Poliției Capitalei.

Polițiștii au pus în aplicare joi, 14 iulie, 7 mandate de percheziție domiciliară și 7 mandate de aducere, în acest dosar în care suspecții sunt acuzați de „săvârșirea infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, purtare abuzivă, șantaj, tentativă la înșelăciune în formă continuată, tâlhărie, fals intelectual și uz de fals”.

„În fapt, la data de 27 martie a.c., Secția 20 Poliție a fost sesizată de către directorul unei sucursale bancare cu privire la faptul că la sediul agenției s-a prezentat o persoană vârstnică, însoțită de alte 2 persoane, al căror comportament i-a creat suspiciuni, solicitând efectuarea unei retrageri de 65.000 de lei”, se arată în comunicatul Poliției.

Prinse în flagrant, excrocii au fost reținuți de polițiști. Femeia și bărbatul au fost conduși la sediul subunității de poliție pentru audieri.

În baza probatoriului administrat, trei femei, cu vârste curpinse între 25 și 46 de ani, au fost reținute. De asemenea, și bărbatul de 40 de ani a fost reținut. Ulterior, au fost prezentați instanței de judecată, dispunându-se față de aceștia măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile, informează Poliția.

Cercetările sunt continuate de către Secția 20 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, sub aspectul săvârșirii a 17 infracțiuni de lipsire de libertate în mod ilegal, 15 infracțiuni de purtare abuzivă, 5 infracțiuni de șantaj, o tentativă la infracțiunea de înșelăciune în formă continuată, o infracțiune de tâlhărie, fals intelectual și uz de fals, se mai arată în comunicatul Poliției Capitalei.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *