Haos „justificat” la Ministerul de Interne. Lucian Bode recunoaște, dar acceptă

Posturile scoase la concurs nu mai sunt în „trend” la Ministerul de Interne, prioritatea având-o numirile prin împuternicire pe funcție.

Culmea este că, unele se prelungesc peste termenul legal fără ca posturile să mai fie scoase la concurs.

Ca să-și justifice astfel de matrapazlâcuri ilegale, Ministerul de Interne pune astfel de situaţii pe seama pensionărilor din sistem. Sindicaliştii insistă însă că posturile trebuie ocupate prin concurs pentru a elimina orice suspiciune. Mai ales în cazul funcţiilor de conducere.

Un şef din poliție sau jandarmerie care este doar împuternicit pe funcție este vulnerabil. O recunoaște chiar ministrul de Interne Lucian Bode. Fără o numire prin concurs, un șef poate fi schimbat foarte uşor şi de aici şi suspiciunea, și uneori, chiar  acceptarea unor compromisuri.

Presiunile mediatice şi cele sindicale au determinat organizarea de concursuri pentru ocuparea funcţiilor vacante. Au fost și situaţii hilare când o persoană împuternicită pe funcţie cu mult peste perioada legala a concurat singură dar nu a reuşit să treacă examenul.

De aceeaşi părere sunt şi reprezentanţii sindicali. Împuternicirea poate fi un mijloc de presiune asupra celor care ocupă respectivele funcţii, unele foarte importante precum cele din fruntea inspectoratelor judeţene.

Ministrul de Interne a precizat că este îngrijorat și de ritmul pensionarilor din sistem dar a anunțat că aproximativ 14000 de persoane vor fi angajate în acest an.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *